Feestelijke uitreiking VCA-diploma's

Nieuws item

28

okt

De wethouders Klaas Antuma (Achtkarspelen) en Houkje Rijpstra (Tytsjerksteradiel) reikten op 28 oktober in Innovatiehuis Lauwersdelta het diploma uit aan de 11 werkzoekenden die zijn geslaagd voor hun VCA-cursus. Met het diploma hebben de werkzoekenden hun kansen op werk vergroot.

Samenwerkingsproject

Zowel de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen als Fritech Personeelsdiensten zijn van mening dat scholing de meest effectieve methode is voor werkzoekenden om een baan te vinden. Zij zijn daarom een samenwerkingsproject gestart om werkzoekenden door middel van een VCA-cursus een grotere kans op werk te bieden.

100% geslaagd

Op 11 oktober 2013 namen de eerste 11 enthousiaste werkzoekenden deel aan de VCA-cursus in Innovatiehuis Lauwersdelta. De deelnemers waren erg positief en vonden de cursus vooral nuttig en inhoudelijk praktisch toepasbaar. Zij zijn allemaal voor het examen geslaagd.

Concreet aan het werk

Natuurlijk is het meest tastbare positieve effect dat de eerste twee werkhervattingen een feit zijn. Fritech Personeelsdiensten gaat hard aan de slag om de andere deelnemers ook weer aan een baan te helpen. Op basis van deze positieve resultaten zetten de gemeenten en Fritech Personeelsdiensten de samenwerking voort. Op 1 november 2013 start de volgende groep werkzoekenden met een VCA-cursus.

VCA-cursus

Het VCA-systeem is al sinds jaar en dag een gebruikelijke certificering binnen de Bouw, Techniek en Industrie om de veiligheid en gezondheid van het personeel te waarborgen. Volgens Jeroen ten Brink (Fritech Personeelsdiensten) is het voor een werkzoekende die aan de slag zou kunnen in de Bouw, Techniek of Industrie van het grootste belang om te beschikken over een VCA-diploma. Het wordt door veel werkgevers als een “harde” eis bij sollicitaties gesteld.

Fotograaf: Binne-Louw Katsma

Deel dit artikel

Vorige bericht Volgende bericht