BBL opleidingen

Ondanks de crisis verwachten de werkgevers- en werknemersorganisaties binnen nu een aantal jaren grote tekorten aan gekwalificeerde werknemers voor de Bouw & Infra. Het opleiden van uw huidige werknemers en eventuele nieuwe werknemers is daarom voor zowel uw bedrijf als voor Fritech van groot belang. 

U kunt zowel uw huidige werknemers zonder vakopleiding als nieuwe werknemers via Fritech opleiden tot de gewenste vaklieden voor de Bouw & Infra. Het gaat hierbij om opleidingen binnen de zogenoemde beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Bij BBL gaan de leerlingen 4 dagen per week bij u aan het werk en 1 dag per week naar school voor de nodige theoretische onderbouwing. Het is overigens ook mogelijk dat de leerlingen 5 dagen per week bij aan het werk gaan en 2 avonden per week naar school. 

Voor leerlingen zonder enige ervaring zal de opleidingsduur meestal 2 jaar bedragen. Afhankelijk van de ervaring die al eerder is opgedaan kan de opleidingsduur minder dan 2 jaar bedragen.

Naast BBL-trajecten in de Bouw & Infra heeft Fritech ook ruimschoots ervaring met dergelijke opleidingstrajecten in de Metaal, Techniek en Horeca.

Waarom een BBL-opleiding via Fritech?

Flexibiliteit

U gaat met ons een flexibele inleenovereenkomst aan. Er dient een duidelijke intentie voor een 2-jarig contract te zijn, maar er kan en mag tussentijds opgezegd worden. Wij zoeken vervolgens een nieuwe passende werkplek voor de leerling. 

Gemotiveerde leerlingen

Door onze uitgebreide werving & selectie bieden wij u gemotiveerde leerlingen en leerlingen waarvan getoetst is of zij het niveau aan kunnen. 

Financiele voordelen

Fritech betaalt de volledige opleidingskosten van de leerling, leent de leerling aan u uit voor een gereduceerd uurtarief en u loopt geen financieel risico bij ziekte en disfunctioneren (zie volgende pagina voor onze tarieven). 

Professionele begeleiding

Fritech heeft al meer dan 20 jaar ervaring met de sectoren Bouw & Infra. Een daarvoor opgeleide medewerker van Fritech wordt aangewezen als mentor voor u en de leerling. De mentor begeleidt en ondersteunt het gehele opleidingstraject. 

Vakkracht

Na het volbrengen van het opleidingstraject beschikt u over een volledig opgeleide vakkracht die bekend is met de mores van uw bedrijf. Het is overigens ook mogelijk om reeds bij uw werkzame werknemers zonder specifieke opleiding via ons op te leiden.

Meer informatie over onze opleidingsmogelijkheden? 

Bent u op zoek naar een BBL-leerling of heeft u een BBL-leerling die u graag door ons wilt laten payrollen. Neem dan gerust contact met ons op of laat u terugbellen door één van onze deskundige medewerkers.

Deel dit artikel