BBL opleidingen

Het gaat hierbij om zogenaamde BBL opleidingstrajecten (BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg). Een BBL-opleiding is een opleiding op MBO niveau 1, 2, 3 of 4 waarbij je 4 dagen per week bij een werkgever praktijkervaring opdoet en 1 dag per week naar school gaat voor de benodigde theorielessen. Tijdens de BBL opleiding verdien je gewoon je eigen salaris bij de werkgever waar jij praktijkervaring opdoet. De meeste BBL-opleidingen kun je binnen 2 jaar afronden. Maar waarom zou je nu juist een BBL-opleiding via Fritech doen?

Zekere praktijkervaringplaats

via Fritech kun je werken & leren bij de grote groep werkgevers in de Bouw & Infra, Metaal & Techniek of Horeca die samenwerken met Fritech. Wij zoeken tijdens de opleiding een passende werkplek voor jou en mochten de werkzaamheden bij een bepaalde werkgever ten einde lopen, dan kun je snel terecht bij één van onze andere opdrachtgevers, zodat je opleiding niet in gevaar komt.

Financiele voordelen

Fritech betaalt je volledige opleidingskosten tijdens de BBL-opleiding en daarnaast verdien je tijdens de BBL-opleiding ook nog gewoon een goed salaris.

Professionele begeleiding

Fritech heeft al meer dan 30 jaar ervaring in werken & leren. Een daarvoor opgeleide medewerker van Fritech wordt aangewezen als mentor voor jou en de werkgever waar je aan de slag gaat. De mentor begeleidt en ondersteunt het gehele opleidingstraject.

Goede opleiding met toekomstperspectief

Het lijkt onvermijdelijk dat er in de nabije toekomst door de vergrijzing grote personeelstekorten gaan ontstaan in met name de sectoren Bouw & Infra en Metaal & Techniek. Door middel van een gerichte BBL-opleiding wordt jij opgeleid tot een échte vakman en zul jij na je opleiding zeker aan de slag komen.

Wie kunnen zich aanmelden?

Iedereen die gemotiveerd is om voor een periode van 2 jaar een opleiding te volgen in de Bouw & Infra, Metaal & Techniek of Horeca kan zich bij Fritech aanmelden voor een BBL-opleiding. Natuurlijk toetsen wij van te voren wel of het voor alle partijen een haalbare kaart is.

Hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we samen met jou bekijken of het volgen van een BBL-opleiding een optie is en welke opleidingsrichting het beste bij jou zou kunnen passen. Vervolgens gaan wij op zoek naar de werkgever die jou de benodigde praktijkervaring kan bijbrengen. Wij willen in ieder geval graag met je aan de slag.

Deel dit artikel