Heftruck- of Reachtruckcertificaat

Deze veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs-, hef- of transportvoertuigen die 16 jaar of ouder zijn en die al beschikken over een redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden.

Na het volgen van deze opleiding is de cursist op de hoogte van de Arbo-regels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen.

In het theoretische deel wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheids-voorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels. 

Het praktijk deel is geheel afgestemd op de situatie binnen uw bedrijf (maatwerk).

De cursus voor interne transportmiddelen kent afhankelijk van de reeds aanwezige ervaring van de cursist een eendaagse - en een tweedaagse opleiding, waarin theorie en praktijk worden afgewisseld. 

Wanneer de werknemer niet voldoet aan de exameneisen, dan is het noodzakelijk  om de opleiding uit te breiden met een extra dag(deel)  training.

Werkgever en werknemers voldoen door deze veiligheidstraining aan de voorschriften van de Arbo-wet (Artikel 8), het Arbo-besluit (Artikel 7.17c) en  de Arbeidsinspectie (Arbo-informatieblad 14).

Al onze opleidingen/trainingen voldoen aan de  Arbeids-omstandighedenregeling. (Paragraaf 1.2 “Algemene bepalingen over opleidingen”)

Cursusdata 

Neem contact met ons op om een voor u passende datum te plannen.

Gewenste vooropleiding/werkervaring

Minimaal 16 jaar en redelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Cursuskosten

€ 150,- exclusief BTW per persoon per dag

Dit is inclusief:

  • lesmateriaal
  • examen
  • certificaat na slagen
  • lunch
  • koffie
  • punten paspoort

Examen

De theorie wordt getoetst d.m.v. een aantal multiple choice vragen. Bij problemen met de Nederlandse leesvaardigheid wordt de toets mondeling afgenomen. De praktische deskundigheid (rij- en bedieningsvaardigheden) van de bestuurder worden door de instructeur beoordeeld tijdens en/of na de praktijkinstructie.

Geldigheid

Het behaalde certificaat kent geen wettelijke geldigheidsduur. Om- of bijscholing eens in de 5 jaar is échter aan te raden om te kunnen blijven voldoen aan de Arbowet.

Lesmateriaal bij dagcursus

Powerpoint presentatie, video, en diverse handouts. Het lesmateriaal wordt voor aanvang van de cursus toegezonden en dient van tevoren bestudeerd te worden.

Bijzonderheden

Het lesmateriaal wordt, indien gewenst, voor aanvang van de cursus toegezonden, zodat de cursist zich kan voorbereiden.

Aanmelden

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en/of u aan te melden.

direct contact

aanmelden voor vorkheftruck/reachtruck certificaat

Deel dit artikel